Oftewel: in 5 stappen naar nieuw werk!

Wij houden van structuur, overzicht en duidelijkheid en ook onze outplacementkandidaten vragen hier om. Immers, de wereld waar ze in zitten, staat al vaak zo op z’n kop. En ervaring met het zoeken naar nieuw werk is soms erg lang geleden en levert een hoop vragen en onzekerheden op.

5 Dobbelstenen xkort

Daarom bestaat onze begeleiding uit 5 duidelijke stappen.

1.   Weten waar je goed in bent en welk werk bij je past

Zodat je bijvoorbeeld werkgevers weet te overtuigen waarom jij geschikt bent voor de openstaande functie.

2.   Weten wat je zoekt

Zodat je gericht op zoek kunt gaan en weet bij welke werkgevers en in welke omgevingen jouw kwaliteiten het beste tot hun recht komen.

3.   De juiste mindset hebben

Waardoor je steeds op een goede en slimme manier in gesprek bent met interessante werkgevers waardoor je eerder op leuke kansen stuit en dus sneller succesvol in het vinden van nieuw werk bent.

4.   Jezelf profileren en onderscheiden van anderen

Zodat je opvalt en eerder dan andere sollicitanten aan tafel bij interessante werkgevers komt.

5.   Weten hoe je je perfecte match vindt

Weten hoe managers en recruiters denken, werven en beslissen zodat je de juiste tools en methodes inzet (zoals social media) om met ze in gesprek te raken en een aanbod te krijgen.

 

In deze 5 stappen komen de volgende thema’s aan bod

  • Verliesverwerking: het verwerken en accepteren van het baanverlies zodat men in staat is het huidige los te laten en uit te kijken naar dat wat er komen gaat
  • Zelf- en werkanalyse: een analyse van de eigen competenties, interesses en loopbaanwaarden en wensen rondom werk
  • Loopbaanvisie: het bepalen van het persoonlijke loopbaanpad
  • Arbeidsmarktanalyse: het bepalen van de persoonlijke arbeidsmarkt en
  • Jobmarketing: het actief bewerken van die persoonlijke arbeidsmarkt.

 

In onze visual laten we dit nog eens schematisch zien.

Visual In 5 stappen naar nieuw werk

 

En verder…

Duur van onze begeleiding
De duur van onze begeleiding is altijd afgestemd op de kaders die jij ons vanuit jouw organisatie meegeeft. Zo is er vaak een sociaal plan waarin is vastgelegd hoe lang de begeleiding mag duren. Of geeft het beschikbare budget het kader aan. Onze ervaring leert dat vaak 6 of 9 maanden begeleiding gewenst is. Korter of langer kan uiteraard ook; geef maar aan waar je naar op zoek bent en we denken met je mee.

Met welke groepen medewerkers werken wij?
Wij zijn gewend te werken met alle werk- en denknivo’s. Van managers tot generalisten tot specialisten tot uitvoerende medewerkers en ook uitkeringsgerechtigden. Dus kom maar op!

Individuele begeleiding door een vaste loopbaancoach
Al onze loopbaan- en outplacementkandidaten krijgen een vaste loopbaancoach toegewezen waar ze gedurende de hele begeleiding op terug kunnen vallen en die ze in de 5 stappen van het zoeken naar nieuw werk begeleidt.

Groepsdynamische begeleiding
Wij geloven in de kracht van groepen dus daar waar het aantal te begeleiden kandidaten het toe laat zullen we het niet nalaten enkele groepselementen aan onze begeleiding toe te voegen. Meer weten over de thema’s die we in groepen kunnen behandelen? Klik dan hier.

Jobmarketing
Een uniek onderdeel van onze outplacementprogramma’s is Jobmarketing. Jobmarketing is actieve arbeidsmarktondersteuning van onze outplacement-kandidaten door een Trivalent Jobmarketeer. Dit betekent onder andere een gedegen persoonlijke arbeidsmarktanalyse, een kansberekening op succes en een actieve benadering van de arbeidsmarkt in het vinden van passende vacatures.

E-learning
Wij werken graag met nieuwerwetse instrumenten zoals online tools, e-learning en social media. Overigens alleen als dat past bij onze kandidaten! Als de digitale wereld om welke reden dan ook niet past bij je, laten we dit gewoon achterwege en pakken we de begeleiding heel hands-on aan.

Zelfstandig ondernemerschap
Steeds meer mensen kiezen er voor om voor zichzelf te beginnen. Een trend die we al jaren merken in het werken met outplacementkandidaten. Vanzelfsprekend begeleiden wij ook deze medewerkers met een doordracht programma en een visie op hoe je als zzp’er moeiteloos aan werk en opdrachten kunt komen. Lees er meer over op onze ZZP-pagina.

Maatwerk
Tot slot: onze begeleiding is altijd maatwerk. Natuurlijk hebben we een paar vaste onderdelen die je in onze programma’s altijd terug vindt. Maar verder stemmen we onze programma’s zoveel mogelijk af op jou, je organisatie en de medewerker om wie het gaat. Dat is juist ons voordeel als klein buro!

Aanmelden

Kennismaken met een kop koffie of thee

Aanmelden

Benieuwd naar wat we nog meer voor je kunnen betekenen? Klik dan op een van de boxes hieronder!